Zpět

Jak sem Hanzovi Krausovi pokazil pohovor s Lery Kingem

Text 27.9.2011

To mate tak. Nedavno mi volal ten slavny chlop z televize, však vite, ten s tym velkym frňakem, co jezdi takym malym červenym autičkem, kere asi šlohnul kolotočařum, a kereho znate z teho slavneho filmu o Seksaně. To je ten, kery tam hral takeho maleho barabu, keremu za trest narostly kraliči uši!

Tuž měl sem radost, to je jasne, ni, bo malokdy se stane, aby jakysik vysoky pražsky hodnostař volal nam, chacharum z Ostravy. A jak už se taka přiležitost naskytne, tak je jasne že to musime tym pražskym synkum pořadně osolit a robit drahoty, bo taky už je svět, ni?

Tak ten Hanz mi volal a řika: „Hele, Láďo, potřeboval bych pomoct, mám dělat pohovor s Lery Kingem a já moc neumím anglicky, nechtěl bys to vzít za mě ty? Však ty jsi vostravskej talent na jazyky!“

Sice mi polichotil, ale ja sem byl tvrdy jak haviř po dvaceti pulkach: „Na to zapomeň, Hanz, ja ti z žadnym Kingem Kongem pomahat nebudu. Od te doby, co čitaš moje texty v tym divadlu Japonec a zapominaš, že autorem je Ladik Větva, velky ješitny King z Poruby, tak si pomož sam. Eště mi dlužiš pozvani na pivo, kura!“

A jak sem mu to řekl, tak sem to aji zrobil. Musel mu to překladat jakysik matlala z Blavy, bo cyp z Ostravy zustal neoblomny jak dyjamant. No ale po pravdě řečene, pokud Hanz mluvi anglicky tajak ostravsky, tuž to ať raději zustane při te svoji pražske dyjalektyce, no ni?

Ja, Hanz, a davej se kura pozor, bo jak mě zas budeš čitat bez dovoleni, tuž ti znova narostu ty kraliči uši!

Všechny příspěvky s Ladislav Větvička

Diskuze:

Napsat komentář