Zpět

Ostravska radnica je divna. Kryla se boji, sudeťak ji nevadi

Text 30.10.2012

Kura, ja nevim, co to mame za radnicu. Nejdřiv necha podle vzoru jaderne elektrarny postavit nejškaredši hytlermarket v republice a nafurt tak zničit nadherne prostory v centru města. A pak, aby ju netrapilo svědomi, by chtěla jakusik prazdnu luku pojmenovat po Karlovi. Fuj.

Kdyby Karel žil, sam by se přišel pod tu cedulu vyzvracat. Naštěsti bolševici na radnici si uvědomili, že Karel nebyl jejich kamoš, bo robil na te štvave vysilačce. A tak spolu ze synkama, kerym bylo hlupe, že by Karlove jmeno měl nest taky odporny prostor, navrh zablokovali. A tak nove naměsti ponese jmeno vyznamneho sudetskeho Němca Bruna von Schauenburga. Bruno byl taky hodny sudeťak, bo založil Ostrau, Oderberg, Wagstadt a dalši fajne města. Dokonce ani nevstupil do NSDAP. Ale to enem proto, že umřel asi o sedumset roku dřiv. Dobře zrobil, bo kdyby se dožil, tak byzme ho odsunuli do NSR a fčil by určitě neměl naměsti na Fakušimě.

Tuž nakonec to dopadlo dobře. Škaredy prostor se bude jmenovat po škaredem chlopovi (dokažete si představit, že Bruno je jakysik modelingovy krasavec?). Škoda enem, že ti naši bolševici se bali pojmenovat dvě z ulic jako „Fajna“ a „Šumna“. Tuž, co se da robit? Bolševici, nacysti a multykulturni socijalisti nikdy neměli smysl pro humor.

Přitom take pojmenovavani ulic je hrozna prdel. Pote, co sem na jaře zveřejnil, že po mě chcu pojmenovat jakusik ulicu, se mi ozvali zastupiči a zastupičky dokonce ze třech dalšich vesnic.

Dluho sem přemyšlal, jestli jim dam suhlas, bo to je velka zodpovědnost, mět taku ulicu. A tež to musi mět jakysik dobry zvuk! A tak sem přemyšlal, kera ze třech vesnic bude znět nejlip. Tuž řekněte sami – Bradavice, Plesna, Chrchelna, jak z teho chcete vybirat? Ale nakonec sem se vybral Chrchelnu. Zaprve leži na moji oblibene Prajzke, lude se tam umi postarat o svoje baraky, bo maju německu krev, tuž snad na ty moje cedule nebudu srat muchy. A za druhe, my tady na Ostravsku chrchlame všeci, bo vzduch se da krajat, tuž v Chrchelne budu jak doma. Ja, a za třeti, na každem koncu te ulice je hospoda, zatimco Bruno tam ma akurat škaredy hytlermarket.

Všechny příspěvky s Ladislav Větvička

Diskuze:

Napsat komentář