Zpět

Už je to tady, ve školach budu viset divne tlamy

Text 6.2.2013

Dalo se to očekavat. Po pravdě řečene, těšil sem se na to cely život. Když sem začal chodit do školy, čuměl na mě furt z protějši zdi jakysik general. A přestože byl jakysik šedivy, dival se na mě škaredě. Dneska se řika, že byl celoživotnim agentem ruske rozvědky, tuž to by vysvětlovalo ten pohled. Dival se na mě v matyce aji v češtině. Kdovi, jestli si o mě už tenkrat nerobil poznamky.

Pak kajsik zmiznul. Misto něho se na mě začal divat divny oranžovy chlop s červenu kravatu, plešatu hlavu a fajnyma brylama. Ty fajne bryle pak vyměnil za take hrube popelniky, ale na fotce si furt nechal ty same. Tež na mě čuměl. A čuměl na mě až do konca mojich školnich let. Už sem ho ani nevnimal.

Pak už mě školy nechtěly, bo potřebovaly mlet mladši materijal, než sem byl ja. Po tym brylatym bolševikovi čuměli na děcka ještě dva dalši gzychty. Každy byl jiny, ale nakonec byli uplně stejni. Plno kecu na prvniho ledna, a nakonec stejně podepsali aji to, s čim ještě o par měsicu dřiv nesuhlasili. Jeden podepsal vstup do Severoatlantyckeho paktu, druhy vstup do Libanonske smlouvy.

A fčil čitam v novinach, že nikdo dalši od nas už nebude na děcka čumět. Že se pry ředitele, keři su zblbnuti z prosazovani multykorektni Frankfurtske školy, rozhodli, že tam nebude viset nikdo. A když nikdo, tak je mi jasne, že tam bude brzo viset jakasik EuroSajuzova tlama. Připada mi to divne. Jak se može ředitel sam od sebe rozhodnut? Ředitel tu přece neni od teho, aby se sam rozhodoval, ředitel ma řidit školu. A tak mam taky blby pocit, že brzo bude na male děcka čumět jina tlama. A z te pude opravdu strach. Zpočatku ni, bo si z nich lidi budu robit srandu. Ale tyran nema rad srandu, a tak bude sranda zakazana pod jakoukoliv zaminkou. A pak už zbude enem strach.

Všechny příspěvky s Ladislav Větvička

Diskuze:

Napsat komentář