Zpět

Bambuly v ulicach

Text 18.8.2013

Tuž synci v Praglu se nam zase ukazali v multykulturnim světle. Tajak za bolševika, ruznobarevny pruvod prošel Prahou. Nadšeni učastnici, alergicke vozy, velke kozy, duhove vlajky a zastupci všech spravnych světovych multykulturnich stran. Škoda, že cosik takeho nedorazilo k nam na Ostravsko.

My haviři zme tolerantni. Nam nevadi komunysta, kery si o sobě mysli, že jeho třida je nejlepši a on je předvojem pokroku. Nam nevadi nacysta, kery si o sobě mysli, že jeho rasa je nejlepši a on je nositelem světove kultury. Nam nevadi křesťan, kery si mysli, že jakysik chlop se narodil z panny, pak si vytahal hřebiky a od te doby robi zazraky. Nam nevadi mohamedan, kery si mysli, že praseči maso je jed a pivo je ďabelsky nastroj.

Nam nevadi ani uchyl, kery može prohlašovat, že šukat kohosik do jeho modreho ucha je užasne a nic na světě to nepřekona. Ať si každy robi co chce, když ho to bavi. Problem nastava v okamžiku, kdy se tych komunystu, nacystu, mohamedanu, křesťanu a jinych uchylu sejde vic a začnu ostatni přesvědčovat, že ta jejich cesta je jedina spravna. A když se takych uchylu sejde moc a vyrazi do ulic, pak přichazi problem.

Bo jak začnu menšiny prosazovat svoje pravdy v ulicach, je zle.

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Soho

Všechny příspěvky s Ladislav Větvička

Diskuze:

Napsat komentář