Zpět

Praha – hlavni město prasat

Text 6.2.2014

Na křižovatce cest mezi Vidni/Berlinem a Mnichovem/Ostravou, leži město, kere si o sobě mysli, že v něm žiju nejhezči, nejchytřejši, nejpracovitějši a nejčistotnějši lidi. Toto město se rado přirovnava k Vidni, Berlinu aji Mnichovu, chlubi se tym, že ma staletou hystoryju a kulturu. Ale když toto město navštivite a projdete se centrem, zjistite, že se nejvic podoba pravě Ostravě. A zvlaště jedne čtvrti – Ostravě Hrušov. V obuch městach totiž beztrestně operujou prasata.

Prošel jsem mnoho měst, ale taky humus jsem už dluho neviděl. Špinave stěny. Špinave chodniky. Špinave auta. Protivni, zamračeni lidi. Nasrani policajti, keři misto teho, aby zpřelamali pracky obuškem prvnimu hajzlovi, kery vytahne sprej, tak buzeruju navštěvniky města a lidi, platici si tyto policajty na svoju ochranu. Už dluho sem neviděl taku koncentraci policajtu na metr čtverečni, a zaroveň tolik zničeneho majetku. Než sem prošel trasu od Staromaku po Hilton (kaj my Ostravaci nejradši byvame), projely okolo mě 4 naklaďaky odtahove služby!

Stupidni parkovaci system, kery niči obchodniky. Policija, kera ma za ukol buzerovat lidi. Rezignovane stiny chodici po ulicach. Špinavy hnus, kery je všude. V metru, na novych fasadach, na kostelach, na pamatkach v hystorickem centru, na vykladnich skřiňach. Za milijardy opravovane hlavni nadraži, kere ma tak zasviněne okna, že přes ně ven nevidite. Jeden by se z teho zblul.

To ste to kura sto roku po valce a čtvrt stoleti od padu bolševizmu pod vedenim pseudopravicovych ODS a TOP pěkně dopracovali, moji mili Česi… PS: Nafocene během 20min na Starem městě Pražskem..

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Ostrava Hrušov

Všechny příspěvky s Ladislav Větvička

Diskuze:

Napsat komentář