Zpět

Žranica v post sovětsko-nacistyckem prostoru

Text 7.3.2014

Všeci se věnuju ukrajinske vladě plne narodnich socialistu, nebo furt řeši, jestli ma Rus pravo mět na svojich vlastnich zakladnach na Krymu 16 nebo 25 tisic ozbrojencu. Je jasne, že ten, kery všecko vyprovokoval, zrobi naprosto všecko pro to, aby narobil co největši škody, takže brzo nebude ani ropa, ani plyn, ani internet. Tuž musim rychle dokončit stare fotoblogy z leta, dokud ty kilobajty teču do vašich baraku.

Země na sever od vychodniho Pruska, přesněji severně od řeky Němen, měly tu smulu, že byly za poslednich par set roku okupovane asi dvacetkrat. Byli tady Francuzi, Švedi, Prusi, Rusi, Němci, Polaci. Par set tisic lidi vyvraždili bolševici. Par desitek tisic poscypalo hrdinně pod prapory narodnich socanu. Člověk se až divi, že tyhle male, dvojmilijonove narody tohle všecko přežily.

No, přežily. Nejenže přežily. Ony si dokonce ze všech tych okupantu přisvojili to nejlepši, co se dalo a přizpusobily to obrazu svemu. A nemam na mysli enem ty nadherne baby, kere křiženim ruznych ras a etnyckych skupin vznikly. Stači, když se zaměřite na take „přizemni“ věci, jako je jidlo…a piti…tuž dufam, že vam ty kilobajty ještě chvilu poteču, ať si možete užit aspoň na obrazkach. Dneska bez dalšich komentařu, bo neni čas, p…

Tuž tak.

Kdybyste nevěděli, kaj je řeka Němen, tuž si poslechnite Czeslawa Niemena a přečtěte Czeslawa Milosza.

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty iFčil, Centrala Lesnich bratru, Vilno

Všechny příspěvky s Ladislav Větvička

Diskuze:

Napsat komentář