Zpět

Maďarsko požádá o trvalou výjimku z pravidel migrační a azylové politiky. A co my?

Text 20.9.2024

20. září v dějinách:

  • V roce 1878 se narodil Beall Sinclair Upton, americký spisovatel: „Jsou dvě období, ve kterých ženy provádějí své nájezdy: když jsou mladé klisničky a poprvé cítí oves, a pak, když už mají po závodění a jsou zralé pro odpočinek na louce.“

  • V roce 1990 bylo Československo přijato za člena Mezinárodního měnového fondu a Mezinárodní banky pro obnovu a rozvoj.

Richard Perman: Jak vyplývá ze zprávy Nejvyššího státního zastupitelství, obecná trestná činnost Ukrajinců se loni zvýšila o 45 %, jejich počet na území se za dva roky zvedl o 192 %. Podle hnutí SPD by se měli ukrajinští uprchlíci vrátit domů a měla by se zahájit mírová jednání. Hnutí SPD jasně říká: Už ani halíř Ukrajincům! Nula! Peníze českým občanům, to je jasná pozice SPD, PRO a Trikolory.

Tomáš Fürst: Dne 9. září 2021 vystoupil americký prezident Joe Biden s proslulým projevem, ve kterém oznámil stovkám milionů Američanů, že podepsal exekutivní příkaz, dle kterého musí být povinně „očkováni“ proti covidu všichni zaměstnanci federální vlády, všichni zaměstnanci jejich subdodavatelů (contractors) a všichni zaměstnanci soukromých firem s více než stovkou zaměstnanců. S odstupem tří let je dobré připomenout následující:

1. Nejvyšší soud USA po půl roce shledal, že část těchto nařízení byla protizákonná. Česká vláda s povinným očkováním chytračila taky, nakonec od něj v poslední chvíli upustila. Milióny lidí nakonec česká vláda dohnala k očkování nikoliv povinností, ale brutálním nátlakem.

2. Joe Biden ve výše uvedeném projevu mnohokrát neuvěřitelně lhal. Mluvil o pandemii neočkovaných (nikdy to nebyla pravda), mluvil o úžasné účinnosti vakcín proti těžkému průběhu onemocnění (z registračních studií „vakcín“ nic takového neplynulo a observační data byla notoricky nespolehlivá), mluvil o tom, jak očkování brání přenosu (neexistovala k tomu spolehlivá data). Všechny tyto lži se později objevily i v českém veřejném prostoru. Díky vyšetřování v americkém kongresu dnes už víme, že sociální sítě na nátlak Bidenova Bílého domu mazaly příspěvky, které se tyto lži pokoušely uvádět na pravou míru. Naše sdružení SMIS by také mohlo vyprávět, viz například zde. Na rozdíl od USA je však u nás zatím stále úplné ticho a kupříkladu takový Seznam.cz stále cenzuruje veškeré odkazy na stránky SMIS.

3. Neměli bychom zapomenout na veskrze odpornou snahu amerického prezidenta – a později mnoha jiných západních politiků – podnítit nenávist vůči neočkovaným lidem (fakt si ten klip pusťte). Právě tento aspekt celé koronavirové tragédie mě na podzim 2021 přiměl vstoupit do veřejného prostorou, protože jsem slyšel trávu růst. Mé tehdejší obavy se potvrdily vrchovatě.

4. Rozhodnutí donutit stovky milionů Američanů k podrobení se experimentální genové terapii (z taktických důvodů vydávané za „Safe&Effective vakcínu“) se nakonec pravděpodobně ukáže jako největší omyl v dějinách americké domácí politiky. Až sedne prach a vše bude vyšetřeno, zjistí se, že desítky tisíc lidí zbytečně zemřely, stovky tisíc byly těžce poškozeny na zdraví a miliony utrpěly nějaké nežádoucí následky. Tento epochální omyl/zločin (nehodící se škrtněte) bude ale pravděpodobně mít celou kaskádu dramatických pozitivních důsledků jak v USA, tak ve zbytku západního světa.

Nikola Bornová na PP: Děje se toho kolem nás tolik a je to tak propojené, že pokud to chcetm ignorovat a zůstat v pasti zbabělého double-thinku (dvojí myšlení, termín z Orwellova dystopického románu 1984, pozn. PP), musíte vynakládat čím dál tím větší úsilí. Covidismus, genderismus, homosexualismus, green dealismus, válečné štváčství, řízená etnická nenávist, importovaný islamismus, masová migrace, dekadentní kultura, propagandistická „věda“, systémová pedofilie, monopolismus, ničení potravinové soběstačnosti… Každopádně výsledkem je, že v našem systému běží čím dál tím monstróznější projekty na kontrolu populace, včetně takzvaného geoinženýrství. Níže si můžete prohlédnout krátký seznam některých projektů na ovládání počasí, které probíhaly v minulosti. Je to jen malý vzorek, který je veřejně známý a i mainstream už musel přiznat, že něco takového existovalo (i když se podstatu experimentů obvykle snaží všemožně překroutit). Kolik dalších projektů běželo a běží v utajení, samozřejmě můžeme jen odhadovat. O projektech na úpravu počasí mimo jiné veřejně mluvili i američtí prezidenti J.F.Kennedy a Lyndon B.Johnson už před šedesáti lety…asi to byli také dezoláti a konspirační teoretici.

Experiment Smoke Screen (1923) – rozprašování chloridu titaničitého na snížení viditelnosti

Experimenty ve třicátých letech – sypání suchého ledu (pevná forma CO2) na mraky pro vyvolání sněhových bouří

Project Cirrus (1946-1957) – osévání hurikánů suchým ledem pro změnu jejich směru

Project Cumulus (1949-1952) – osévání mraků pro vyvolání prudkých dešťů (použitá směs neznámá, lze předpokládat jodid stříbrný nebo draselný)

Project Skyfire (1953-1967) – výzkum vyvolávání lesních požárů pomocí blesků, využíván jodid stříbrný (prezentováno jako výzkum “zabraňovaní” lesních požárů)

Project Skywater (1961-1988) – masivní osévání mraků pro zvýšení srážek v USA

Operation Ranchhand (1961-1971) v době amrické účasti ve vietnamské válce – extrémní osévání vietnamských lesů herbicidy pro totální odlesnění, používán byl především Agent Orange (otrávili 4 miliony Vietnamců, dodnes se tam rodí příšerně deformované děti)

Woodstock (1969) – osévaní mraků nad masivní akcí hipíků pro vyvolání dešťů

Project Stormfury (1962-1983) – vysévání jodidu stříbrného do hurikánů pro jejich potenciální oslabení

Project Popeye (1966-1972) – osévání monzunových mraků ve Vietnamu pro vyvolání přívalových dešťů (následné povodně zabily tisíce lidí)

Tento seznam klidně přepošlete “skeptikům”, kteří “následují vědu”. Není to nic tajného a obvykle to má i článek na astroturfingové Wikipedii.

iDNES: Maďarsko požádá o trvalou výjimku z nově dohodnutých pravidel migrační a azylové politiky, která mají v Evropské unii vstoupit v platnost do poloviny roku 2026. Vyjádření přišlo jen několik hodin poté, co o podobný krok požádalo Nizozemsko. A co my? Necháme si tu dovážet černoušky nebo za ně platit?

ČT24: Břeclavský výrobce výtahů a eskalátorů Otis do konce příštího roku propustí dvě stě ze současných dvou set padesáti zaměstnanců. Výrobu eskalátorů přesune americký vlastník do čínské továrny, výrobu a modernizaci výtahů rozdělí mezi továrny ve Španělsku a ve Francii. Skupina Otis se sídlem v USA, do které patří i břeclavský závod, je největší výrobce výtahů, eskalátorů, pohyblivých chodníků a dalších vertikálních dopravních systémů na světě. Zaměstnává kolem šedesáti tisíc lidí. Otis do břeclavského závodu majetkově vstoupil v roce 1990. Nyní podnik vlastní ze sta procent. V roce 2020 se uskutečnila fúze břeclavského Otisu s firmou Výtahy Morava, Otis se stal nástupnickou společností a převzal veškerý majetek zanikající společnosti.

Lukáš Kovanda: EU poskytne Česku na pomoc s důsledky povodní v přepočtu zhruba 50 miliard korun. To je o řád více, než se čekalo. Velká podpora od daňových poplatníků celé EU v čele s Němci. Vyvstává ale otázka, zda je pak nutné novelizovat státní rozpočet ČR a navyšovat schodek. Pokud ano, mělo by se to každopádně dít až poté, co bude známa celková výše škod. Zatím se totiž výrazně rozcházejí odhady pojišťoven a odhady vládních politiků, které jsou až o řád výše.

Konzervativní noviny:  Čím blíže je zánik říše, tím hloupější jsou její zákony. Tato věta zazněla v argentinském parlamentu tento týden, když prezident Javier Milei představoval poslancům rozpočet na rok 2025. Jeho projev je jednoduchou a zajímavou lekcí z ekonomie a povzbudivou demonstrací toho, že ještě existují politici, kteří se nebojí: „Důvodem, proč tu dnes stojím, je, že předkládám návrh rozpočtu, který se diametrálně liší od toho, na co jsme zvyklí. Základním kamenem tohoto rozpočtu je první pravda zdravé veřejné správy: nulový deficit. Deficit lze pokrýt pouze dluhem. Pokud není možné zvýšit daně, je další možností, jak jej vyřešit, dluh, tedy zatížení budoucích generací tím, co jsme dnes vyplýtvali. To není nic menšího než položení životů našich dětí, z nichž 70 % je chudých už dnes, na oltář populismu.Argentina, která je největším světovým neplatičem, však nemá prozatím přístup k úvěrům. Proto se deficit kryje tištěním peněz, což je okrádání všech Argentinců. Pro představu, o jak velký podvod se jedná, okradli politici občany o přibližně 25 miliard dolarů ročně tiskem nových peněz. Slovo ukradli neříkám jako eufemismus, protože čím více peněz se tiskne, tím menší hodnotu má každé peso, které má občan v kapse. Inflace, která je přímým důsledkem tištění peněz, dopadá na ty, kteří mají nejméně, 25 až 30 krát více. .Základní úlohou státu je zajistit makroekonomickou stabilitu, zahraniční vztahy a vládu zákona. Tečka. Makroekonomická stabilita znamená, že neexistuje fiskální deficit, měna je stabilní a je umožněn hospodářský růst. Je usnadněný proto, že o investicích rozhoduje soukromý sektor a nikoli úředník od stolu, který se uprostřed cesty zasekne. Je nutné si jednou provždy uvědomit, že úkolem státu není zasahovat do ekonomiky. Věříme ve svobodu, vlastnická práva a svobodné ceny. Pokud nemá ekonomický cyklus reálný základ, ale je generován státem, je to stejné, jako bychom se smířili s tím, že nám mafián zláme nohy a pak nám přijde nabídnout berle. Nechceme berle, chceme žít ve svobodě. Nechceme mít zlomené nohy. Stejně jako je deficit jádrem problému, bude jádrem řešení snížení státních výdajů. Proč? Protože to je jediná cesta, jak vrátit Argentincům produkty jejich práce, které jim dnes stát krade prostřednictvím daní.

DALŠÍ VĚTIČKY ZDE

Všechny příspěvky s Ladislav Větvička

Diskuze:

Napsat komentář