Zpět

Největší trik moderních dějin a kávovary pro Hrad za 1,6 milionu

Text 14.10.2024

Větičky Ladika Větvičky

14. říjen v dějinách:

  • V roce 1890 se narodil Dwight David Eisenhower, americký generál: „Čím jsem starší, tím víc moudrosti nacházím v prastarém pravidle, že nejdřív se mají dělat nejdůležitější věci. Postup, který často zredukuje i ten nejsložitější lidský problém na zvládnutelnou míru.“

  • V roce 1943 vypuklo povstání vězňů v německém vyhlazovacím táboře Sobibor.

Jana Marková: On se nám zde ve svém, tentokrát ne tolik emotivním projevu snaží vysvětlit, proč chudák asociální ministr Jurečka musel s navýšením platů politikům postupovat tak, jak postupoval, a že opravdu, ale opravdu nemohl jinak. Nicméně jedním dechem dodává, že je tato problematika moc složitá, a že to on vlastně ani vysvětlit nedokáže.

No tak Péťo, když jste potřebovali okrást důchodce o valorizaci, složité nebylo nic. Dokonce jste si na to prosadili stav legislativní nouze, aby k tomu nikdo nemohl říct ani popel. A ve finále jste to ještě posvětili tím, kdy jste prohlásili všechny důchodce za parazity, protože kdybyste to prý byli neudělali, vznikla by státu hospodářská škoda. A já se ptám, proč to tedy stejně neuděláte teď? Najednou to nejde, najednou je to moc složité a najednou by to hospodářská škoda nebyla? Tak kdo je tady parazit? Asi ti důchodci to nebudou že? Vy a celá vláda jste prokazatelná hospodářská škoda už jen tím, že jste. A teď si chcete ještě za to navyšovat palmáre? Děláte si srandu?

A navíc lžete pane premiére a vy všichni kolem. Tvrdíte zde, že soud rozhodl o tom, že platy soudců musí být zvýšeny a že platy politiků jsou na ně neodmyslitelně navázány, takže Jurečka nemohl udělat nic jiného. To ale není pravda! Podle samotných ústavních právníků Ústavní soud rozhodoval jen o platech soudců, a kdyby politici chtěli, mohou klidně zvýšit platy soudcům a své nechat na současné výši. Kdyby chtěli, že? Tak co nám tady vykládáte za zvrhlé pohádky? A ani se u toho tentokrát už moc nepotíte. Inu zvyk je zvyk, a ono i na to lhaní si člověk časem zvykne.

Naprosto dokonale to vystihl ústavní právník Jan Kysela, když řekl, že: „Ústavní soud rozhodně neříká, že musí o 14 procent vzrůst plat poslancům, senátorům nebo ministrům. Z hlediska politiků je obtížně akceptovatelné, že porostou platy soudcům víc a víc, zatímco ty jejich nikdy ne, protože jsou odpovědní voličům a ti by jim nejraději nedali žádné peníze,“ .

A já dodávám, že logicky nedali, protože za to, co tady provádějí by naopak tu škodu měli splácet do konce života ze všech těch ódéesáckých kampeliček, dopravních podniků, IT zakázek, dotačních šméček svých náměstků Unucků, všech těch Dozimetrů Redlů, Hlubůčků a dalších a dalších. Ten výčet by byl zdá se nekonečný.

Zadlužili jste nás na generace dopředu, sebrali jste nám dostupné bydlení, 100% navýšili daň z nemovitosti, zdanili jste i vodu pro konce, krachují stovky živnostníků, kterým jste pro jistotu na příští rok napálili o desítky procent vyšší povinné odvody, firmy se stěhují díky vaší energetické politice do zahraničí, chcete nás pod hrozbou upálení zaživa uvrtat do nesmyslného Grýndýlu a zpoplatnit tak snad i to, že vydechujeme, odřízli jste nás od levných surovin, pro ty kdo nemá na drahá tepelná čerpadla pro jistotu zakázali starší kotle na tuhá paliva a milion dalších věcí, za které byste neměli dostat vůbec nic, kromě pořádného flastru. Tak toho nechte, a přestaňte nám říkat, že si musíte zvýšit platy, že první dáma musí mít na kabelky a že jediné, co můžete dělat, je dál dojit tuhle zemi. A vy, pane Petře Fialo, přestaňte v přímém přenosu lhát. Už je to opravdu trapné. PS: Tak to vypadá když nám vládnou paraziti.

Konzervativní noviny: Největší trik moderních dějin bylo přesvědčit ženy, že pracovat denně 8 hodin pro naprosto cizího člověka a nechat vlastní děti v péči jiného je svoboda, zatímco zůstat doma s dětmi, vychovávat je a starat se o rodinu, která vás miluje, je otroctví.

@NEČT24: Správa Pražského hradu plánuje vynaložit „1,6 milionu korun bez DPH“ na nákup automatických kávovarů. Kávovary mají sloužit pro potřeby zaměstnanců a kuchyní v areálu Pražského hradu a zámku Lány. Součástí dodávky mají být i odvápňovací prostředky na 24 měsíců provozu, včetně zaškolení personálu. Zadavatel stanovil, že odborná instalace a školení musí být zahrnuty v ceně jednotlivých výrobků. To vše se odehrává v době, kdy se projednává zvýšení rozpočtu prezidentské kanceláře a zároveň se řeší otázka platů politiků i nové náhrady pro první dámu…

Jindřich Rajchl: V momentě, kdy by každá koruna lidem na severu Moravy a ve Slezsku neskutečně pomohla, je pochlubení se paní Černochové, že nakoupila dvě transportní letadla za 11,3 miliardy korun, regulérním výsměchem vůči utrpení, které tito lidé aktuálně prožívají.

Tomáš Fürst na Radiu Universum: Nemluví se o tom vůbec. Všichni vědí, že je to nějaké divné, že čtyři roky po epidemii, která vyvraždila – epidemie/opatření – poměrně dost lidí, tak čtyři roky poté máme furt nadúmrtnost, a nejenom my, ale celá západní Evropa, s podivuhodnou výjimkou Bulharska, kde je očkovaná třetina populace, a ne 80 procent, jako u nás. Epidemie nadúmrtnosti v celém západním světě je fascinující, a že to nejsou úmrtí na covid je zřejmé, a může se to říkat nahlas. Lidé nejsou blbí. Lidé vědí, že se dnes o tom mluvit nemá, nikdo to slyšet nechce, a nikdo si nebude kazit svou pracovní pozici tím, že bude říkat pravdu nahlas. Takže stejně jako na Slovensku, stejně jako v Americe, musíme počkat na politický impuls, který ovšem přijde, protože covidisté zapomínají na to, že se vlády čas od času mění. Politický impuls přijde, a potom můžeme začít dělat tuto práci poctivě, a sledovat, co jsou příčiny nadúmrtí. Proč kardiovaskulární, proč selhání jater. Já mám britská data – české ne, protože vůbec nevím, jestli tato data někdo v Čechách produkuje – a v Británii je obrovské nadúmrtí na onemocnění jater. Proč? Aspoň hypotézu bych chtěl, když už ne nějaká tvrdší data.

Kateřina Janouch pro Deník TO: Švédové krutě doplácí na svou vstřícnost. Severská země se nedokázala vyrovnat s masivní muslimskou imigrací. Přistěhovalci vraždí, loupí a znásilňují a jejich potomci se navíc nejsou ochotni naučit ani číst a psát. Nejsem si jistá, že tam chci zůstat. Švédská společnost je klidná a mírná. Své problémy řeší na intelektuální úrovni. S agresivními migranty si neumí poradit. Spisovatelka, která je dcerou zakladatele Charty 77 Františka Janoucha a do Švédska se odstěhovala před 50 lety si všímá, že se tahle kdysi idylická země vlivem migrace změnila k nepoznání. Švédsko bylo svobodné a liberální, byla to země, kam lidi prchali, aby mohli žít svobodný život. Teď je to země, kde se Židé bojí o život a ženy mají strach chodit samy po ulici.

Vidlák pro Deník TO: Ministr sociálních věcí Jurečka navrhl plat pro paní prezidentovou ve výši téměř sto tisíc korun. Z reakcí veřejnosti to vypadá, že jí to nepřejí a dokonce ji nemají moc rádi. Proč jsou lidé nepřejícní, vždyť nás paní prezidentová reprezentuje! To je pravda… na rozdíl od paní Zemanové, paní Klausové i obou Havlových… ty asi nereprezentovaly, nic nedělaly, a tak plat nepotřebovaly. Reprezentovat nás začala až Eva Pavlová. Třeba na té konferenci o uprchlících v Kyjevě jí to moc pěkně šlo. Podle mě to nejlépe řekl Ondra Dostál… že by jí těch sto tisíc měsíčně klidně dal, kdyby proboha už nikam nejezdila a nic tam neříkala. Ale, musíte uznat, to se ještě žádné první dámě nepodařilo: Dostat od svého národa přezdívku „První Vyžírka.“ Doteď se vtipy dělaly jen na jejich prezidentské manžely.

Pavel Tykač: Náš průmysl soutěží s někým, kdo má plyn za sedminu a elektřinu za čtvrtinu. Cena energií oproti zbytku světa v EU tak vysoká, že se stáváme nekonkurenceschopnými.

Andor Šándor:  „Když se říká pravda, neznamená to, že je někdo proruský.“

Richard Perman: Křesťanský učitel v Irsku byl poslán zpět do vězení a jeho trest byl prodloužen kvůli tomu, že neoslovil žáka „oni“. Před časem byl učitel Enoch Burke odsouzen k pokutě a také k trestu odnětí svobody za to, že se postavil proti transgenderové ideologii. Burke učil na internátní škole irské církve. Jedná se o jednu z nejstarších vzdělávacích institucí ve Westmeathu, která byla založena v roce 1761. Zdá se však, že liberální hodnoty školy nepřežily. Jeden student si představoval, že je nebinární osoba, a požadoval po Burkovi, aby ho oslovoval v množném čísle. Učitel to však odmítl s tím, že student má pohlaví. Student obvinil učitele z neúcty a z toho, že mu způsobil „obrovské psychické trauma“. Burke byl poslán za mříže. Po 442 dnech se dostal ven a do školy chodil dál, protože rodiče některých žáků se postavili na jeho stranu. Vedení školy však opět zavolalo policii. Nyní byl muži trest prodloužen za porušení kázně pohrdání soudem a další procesní „půvaby“.

Všechny příspěvky s Ladislav Větvička

Diskuze:

  1. Já jen, že děkuji, pane Větvičko. Přestože jsou Vaše Větičky většinou mých 5 – 10 minut nenávisti denně, jsem Vám za tu osvětovou práci vděčná. Schválené instantní názory se na mne lepí všude jinde, ale pro rychlé procitnutí mám denně Vás (a celé Rádio Universum, samozřejmě).
    Díky.

Napsat komentář